+40 259 418 610
office@tachonan.ro

Tahografe

Tahograful este un aparat instalat în autovehicul pentru indicarea, scrierea sau înregistrarea automatizată a datelor referitoare la cursa vehiculului precum şi timpilor de conducere și repaus ai şoferilor.

Tipuri de tahografe:

Tahografe analogice – funcționează cu diagramă:

  • Mecanice – cu cablu și traductor de kilometraj -ieșite din utilizare.
  • Electronice – cu cablu și impulsor electronic de kilometraj

Tahografe digitale – funcționează cu carduri:

  • Digitale, generația 1-a
  • Digitale, generația 2-a (inteligente)
  • Digitale, generația 2-a (inteligente generația 2-a).

Tahografe Mecanice

Sunt tahografe care folosesc ca şi mecanism de transfer a informaţiei (rotaţii) de la cutia de viteză la tahograful din bord printr-un antrenor unghiular și cablu flexibil. Se găsesc pe autovehicule de producţie a anilor ‘70-’80.
Nu se mai acorda servicii pentru acest tip de tahograf.

Tahografe Electronice 

Folosesc ca punte de transfer de la generator de semnal – impulsor – la tahograf, un cablu electric. Generatorul de informație este un impulsor care generează impulsuri regulate către traductorul plăcii de baza a aparatului tahograf. În funcție de generații, pana în 1984 s-au fabricat tahografe electronice cu inscripționare a timpilor de lucru, standard sau automatic.

Tahografe Digitale din generația 1 și din generația a 2-a (inteligente)

Citesc informația din cutia de viteza sau din computerul de bord al autovehiculului și o transmit digital la tahograf. Pentru înregistrarea activității conducătorilor auto acestea folosesc carduri. Ca și suport de hârtie folosește imprimanta cu banda. Nu exista posibilitatea manipulării diagramei. Este un sistem complet, care se compune din trei componente: impulsor, tahograf digital și card. Datele nu mai sunt inscripționate pe diagrama tahograf deja cunoscuta, ci sunt stocate pe un card cu chip și într-o memorie de masa interna.

Tachonan Service, prin intermediul echipei sale de specialiști efectuează, în conformitate cu standardele ISO 9001, servicii de montaj, verificări tehnice și reparații la toate tipurile de tahografe. Toate reparațiile se efectuează cu piese originale de la producător. De asemenea, oferim și servicii de descărcare a datelor de pe tahografe digitale și cardurile șoferilor, în următoarele locaţii :

Oradea, Ogorului nr. 62luni-sâmbăta orele 08-19
Oradea, Calea Borșului nr. 53luni-vineri orele 08-16
Oradea, Hotel Transit – pentru carduri șoferNon Stop
Aradluni-vineri orele 08-16
Bucureștiluni-vineri orele 08-16
Contantaluni-vineri orele 08-16
Craiovaluni-vineri orele 08-16
Timișoaraluni-vineri orele 08-16
Sibiuluni-vineri orele 08-16

Fișierele rezultate în urma descărcărilor de card șofer sau tahograf digital
pot fi descărcate folosind butoanele de mai jos: