Mai sunt 000 zile 00 ore 00 minute 00 secunde in care tahografele analogice si digitale pot fi utilizate in transportul international.
Ulterior acestea trebuiesc inlocuite cu un tahograf inteligent de a doua generatie.

+40 259 418 610
office@tachonan.ro

Discuții despre obligativitatea echipării camioanelor cu sisteme de aer conditionat auxiliare

Discuții despre obligativitatea echipării camioanelor cu sisteme de aer conditionat auxiliare

Posted by: EXAdmin
Category: Uncategorized @ro

Un europarlamentar și un sindicat din Olanda susțin, in cadrul Comisiei Europene, ideea necesității obligativității instalării sistemelor auxiliare de aer condiționat la bordul tuturor camioanelor care operează în Uniunea Europeană.

Deputatul social-democrat olandez Vera Tax și Federația Națională Creștină a Sindicatelor (CNV) fac acum lobby, în cadrul Comisiei Europene, susținând că obligativitatea instalării sistemelor de aer condiționat auxiliare este necesară pentru sănătatea șoferilor, siguranța rutieră și combaterea efectelor creșterii temperaturilor în sezonul cald, datorate schimbările climatice.

Toate camioanele la bordul cărora  șoferii își petrec nopțile, trebuie să fie echipate cu sisteme de răcire a cabinei care sa le permita acestora sa se odihneasca, în condiții optime, pe durata sezonului cald , fără ca motorul să funcționeze. Astfel se vor reduce atat consumul de combustibil și efectele nocive asupra mediului înconjurător cât și nivelul de epuizare al șoferilor cauzat de lipsa de odihna datorata gradului scazut de confort.

Potrivit unui studiu citat de sindicatul CNV, numărul accidentelor care implică un camion crește cu 11% atunci când temperatura  în cabină, pe durata perioadelor de odihna depășește 22 ° C.

Sursa

Author: EXAdmin