Mai sunt 000 zile 00 ore 00 minute 00 secunde in care tahografele analogice si digitale pot fi utilizate in transportul international.
Ulterior acestea trebuiesc inlocuite cu un tahograf inteligent de a doua generatie.

+40 259 418 610
office@tachonan.ro

UE Investește în Extinderea Infrastructurii de Transport pentru un Viitor Sustenabil

UE Investește în Extinderea Infrastructurii de Transport pentru un Viitor Sustenabil

Posted by: EXAdmin
Category: Uncategorized @ro

Uniunea Europeană a alocat o sumă semnificativă de 7,6 miliarde de euro pentru extinderea infrastructurii de transport maritim, feroviar și rutier în următorii ani. Această inițiativă de finanțare urmărește să contribuie la consolidarea durabilității rețelei transeuropene de transport, în conformitate cu obiectivele stabilite de Pactul Verde European, care vizează reducerea emisiilor din sectorul transporturilor cu 90% până în 2050.

Prin implementarea acestor proiecte, liderii europeni se angajează să dezvolte un sistem de transport multimodal eficient și interconectat care să acopere întreaga Uniune Europeană, pentru a asigura mobilitate atât pentru persoane, cât și pentru mărfuri.

Mai specific, această finanțare va sprijini proiecte care implică:

  1. Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii feroviare pentru a îmbunătăți conectivitatea.
  2. Extinderea căilor navigabile interioare și dezvoltarea porturilor maritime pentru promovarea transportului pe apă.
  3. Investiții în siguranța rutieră, cu accent pe reducerea accidentelor și creșterea eficienței traseelor.
  4. Crearea și dezvoltarea de terminale intermodale, care facilitează transferul facil între diverse mijloace de transport.
  5. Promovarea platformelor logistice multimodale pentru optimizarea lanțurilor de aprovizionare.
  6. Implementarea de aplicații inteligente pentru transport, pentru o gestionare mai eficientă și sustenabilă a infrastructurii de transport.

Organizațiile și instituțiile publice din statele membre ale Uniunii Europene pot depune propuneri de proiecte prin intermediul portalului de finanțare și licitații. Aceste propuneri vor fi evaluate de Comisia Europeană și Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele (CINEA), cu consultarea unor experți externi independenți.

Această investiție semnificativă marchează un pas important în direcția construirii unei infrastructuri de transport durabilă și eficientă, care va contribui la atingerea obiectivelor de mediu ale Uniunii Europene și la dezvoltarea unei rețele de transport interconectate în întreaga regiune.

Author: EXAdmin